ALERJİ TESTİ HASTANEMİZDE YAPILMAYA BAŞLADI

ALERJI TESTI

Alerji cilt testi nedir?
Allerji yapan nedenlerin ve hastalıkların araştırılmasında yardımcı bir testtir. Sıklıkla kol ön yüzüne uygulanır. Steril şartlarda hazırlanmış allerjen ekstre  sıvıları damlalar  halinde damlatılır. İnce çubuk ya da lanset ile cilde delme şeklinde yapılır. Ciltte hafif batma duygusu dışında ciddi bir ağrı oluşturmaz. Çocuklar dahil kolay uygulanır bir testtir. Cilde uygulama sırasında kanama olmaz. Alerji olan maddelere karşı uygulanan bölgede milimetrik ölçüde  kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklık oluşur. Test sonucu aynı gün içinde 20 dakika sonra verilir.

Kimlere ne zaman uygulanır?
Çocuklarda iki yaşından sonra olacak şekilde her yaşta yapılabilir. Testten en az üç gün önce alerji ilaçları (antihistaminikler, psödoefedrinler, ağız veya damar yoluyla alınan kortizon içeren ilaçlar, grip ilaçları) kesilir.

Test paneli hangi alerjenleri içerir, kaç adet uygulanır?
Hekimin ön gördüğü şekilde sıklıkla şüphelenilen alerjenler test edilir.

**HASTANEMİZDE ALERJİ TESTİ DOKTOR İSTEMİNDEN SONRA BİYOKİMYA LABORATUVARINDA YAPILMAKTADIR.**