%100 Yerli Üretim 4 Adet Solunum Cihazı Hizmete alınmıştır.
08 Ekim 2020

20201008_151800.jpg
Midyat Devlet Hastanemizde
%100 Yerli Üretim
4 Adet Solunum Cihazı Hizmete alınmıştır.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle üretilen 4 adet %100 yerli ventilatör (solunum cihazı) hastanemizde kullanılmaya başlandı.
Dünyada ve ülkemizde Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede kullanılan en önemli tıbbî cihazlardan olan yoğun bakım mekanik ventilatör cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabiliyor. Koronavirüsle mücadele sürecinde yoğun bakımları güçlendirme tedbirlerimiz kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz ve hastanemiz idaresi tarafından talep ettiğimiz solunum cihazları T.C. Sağlık Bakanlığımız tarafından 4 adet olmak üzere hastanemize gönderilmiştir. Ventilatörler kurulduktan sonra personelimize eğitim verilmiştir. Yerli cihazın kurulumu ve eğitimde personelimiz de büyük bir heyecan duymuştur.
Nefes alabilen havayı akciğerlerin içine ve dışına hareket ettirerek mekanik ventilasyon sağlamak, fiziksel olarak nefes alamayan veya yetersiz nefes alan bir hastaya nefes vermek için tasarlanmış bir makine olan halk arasında da solunum cihazı olarak bilinen ventilatör Midyat Devlet Hastanesi’ne getirildi. Tamamen yerli üretim olan ventilatörler hastanenin yoğun bakımında kullanıma alınmaya başlandı.
Yerli ve millî ventilatörü hastanemize kazandıran ve emeği geçen başta T.C. Sağlık Bakanlığı Yetkililerine, İl Sağlık Müdürümüz Uz.Dr Saffet YAVUZ'a, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığımıza , Hastane Başhekimimiz Uz. Dr. Mehmet Çelik’e ve hastane yönetimimize teşekkür ederiz.